Torsdagens meny blev en riktig klassiker. Ärtsoppa med pankakor och lingongrädde.
Tidsåtgång Ca 2,5timme
Ingredienser: Soppan
1kg gula ärtor
1kg rimmat fläsklägg
1 gul lök
salt och köttbuljong
Gör så här:
Dag1
Lägg ärtorna i blöt dagen före.
Dag2
Skala löken.Skölj av ärtorna med vatten.Häl ärtorna i en stor gryta fyll på med vatten lite ovanför ärtorna. Koka upp Ärtorna och tillsätt fläsklägget och hela löken. Koka på svag värme i ca 1,5-2 timmar eller tills fläsket släpper från benet. Det kan behövas tillsättas mer vätska under tiden soppan kokar. Ta upp fläsklägget och separera fläsket från benet, skär upp fläsket i små bitar. Häll ner småbitarna med fläsk tillbaka i soppan. Låt puttra i ca 10min smaka av och krydda mer om det behövs. Servera med senap som tillbehör.
Ingredienser:
Pankakorna
3ägg
3dl vetemjöl
6dl mjölk
salt
Lingongrädden
3dl grädde
2msk lingonsylt
Gör så här:
Vispa ner äggen tillsätt vetemjölet och mjölken och saltet. Stek pankakorna i en stekpanna
Vispa grädden tills den blir tjock tillsätt lingonsylten rör om
servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar